Harga Tayar Terkini Mulai 1 Januari 2017

KINI, harga tayar akan mengalami peningkatan antara 5 hingga 10 peratus mulai 1 Januari 2017. Pengerusi Persatuan Peniaga-peniaga Tayar Negeri Johor, Goh Soo Chay dipetik Nanyang Siang Pau berkata, kenaikan harga tayar adalah susulan daripada gred getah tinggi dan kejatuhan mata wang ringgit. Panduan Ketahui Harga Tayar Terkini

              Image result for tips penjagaan tayar kereta

Baca juga:
10 Jenama Tayar Paling Berharga 2017

Menurut Soo Chay dipetik Sinar Harian pula, peniaga tayar tempatan sudah dimaklumkan dengan kenaikan harga tayar oleh syarikat pengimport, pemborong dan pengeluar tayar tempatan.

Tayar-tayar import akan dinaikkan antara 5 hingga 10 peratus, manakala tayar dari China bakal menerima kenaikan sebanyak 10 peratus.

"Antara tayar yang diimport masuk ke Malaysia ialan Bridgestone, Michelin, Falken, Yokohama dan sebagainya. Tayar buatan tempatan pula ialah Goodyear, Toyo, Silverstone, Continental dan banyak lagi.

Bagi yang ingin ketahui tayar terbaik boleh semak di Panduan Memilih Tayar Terbaik

"Orang ramai dinasihatkan menukar tayar kenderaan mereka sebelum Tahun Baru Cina ini kerana kebiasaannya penjual tayar mempunyai stok lama yang mampu bertahan sehingga dua bulan," kata Soo Chay lagi.

Untuk ketahui lebih lanjut harga tayar terkini, boleh layari di MyTayar

Semoga bermanfaat!

1 comment:

Powered by Blogger.